+358 (0)207 559 669 infofoo@projektimatto.fi

Tuulilasia mattolaatassa?

Tuulilasia mattolaatassa?

Maailmassa on noin miljardi henkilöautoa. Vuosittain viiteen prosenttiin näistä ajoneuvosta vaihdetaan tuulilasi. Syntyy valtava määrä kierrätettävää jätettä, jonka käsittelylle EU yrittää keksiä ratkaisua. Tuulilasin kierrättämisestä tekee ongelmallisen pirstaloitumista estävä kalvo (PVB), joka on puristettu lasin väliin. Tälle PVB-kalvolle ei ole ollut olemassa järkevää kierrätysvaihtoehtoa. Mutta nyt on.

Interface on julkaissut Recycled PVB-malliston, jonka valmistamisessa hyödynnetään kierrätettyä PVB-kalvoa. Jopa 80 % tekstiililaatan välipinnoitteesta valmistetaan tuulilasista saatavasta kierrätysmateriaalista.

Tuulilasi murskataan, jonka jälkeen lasi ja PVB-kalvo erotellaan toisistaan. Kalvosta valmistetaan kemiallisella prosessilla dispersioseosta, jota käytetään tekstiililaatan välipinnoitteen valmistuksessa. Kuten kaikki kierrätystuotteet, myös PVB-kalvosta valmistut tekstiililaatat ovat uniikkikappaleita. Tästä syystä Interface tarkistaa huolellisesti jokaisen tuotteen ennen toimitusta.

Projektimatto-Interface-Scandinavian-Collection

Ensimmäinen kokoelma PVB-kalvosta valmistettua tekstiililaattaa kuuluu The Scandinavian –mallistoon. Minimalistinen microtuftattu pinta näyttää modernilta ja hienostuneelta, joten se sopii lähes jokaiseen toimistoon.

Tutustu Recycled PVB-tekstiililaattaan tarkemmin ja lataa esite täältä.